Stor interesse for Fiskarkveld

Stor interesse for Fiskarkveld

NCE Blue Legasea, Marint Kompetansesenter og Atlanterhavsparken inviterte til en bransjekveld for fiskere i november. Som planlagt vart det litt fag og mykje moro.

Målsetningen var å skape en møteplass for yrkesfiskere på tvers av ulike typer fiskerier og stillinger om bord, og interessen for å delta var stor. Vi la til rette for at fiskerne kunne møtes uformelt, og gjennom faglig og sosialt innhold styrke både samhold, nettverk og kompetanse i næringen. Samtidig ønsket vi innspill til nye innovasjoner og prosjektidéer.

I vårt arbeid er det viktig å få innspill fra fiskeren som har sin hverdag på havet. Gjennom Fiskarkvelden kunne fiskerne utveksle erfaringer og kunnskap samtidig som NCE Blue Legasea kan få innspill til nye innovasjoner og prosjektidéer for både hvitfisk og pelagisk næring. 

I tillegg til det sosiale med faglig prat og underholdning, serverte Klippfiskakademiet ulike retter av hvitfisk og pelagisk fisk, og medlemsbedrifter i NCE Blue Legasea deltok med egne stander for å vise seg frem overfor fiskerne.

Surofi, Norges Sildesalgslag, Sjømat Norge, Norsk Sjømannsforbund, Fiskebåt Vest og Møre og Romsdal Fiskarlag var med som sponsorar, og Gjendemsjø Fisk, Tango Seaweed og Enriched var med og profilerte sine produkt.

Det var 117 påmeldte deltakere til arrangementet og vi fikk mange gode tilbakemeldinger på at dette er et behov som ikke er dekket fra før og som næringen gjerne ser at vi gjentar.  

Fiskarkvelden er ein plass der vi kan senke skuldrane. Diskusjonane går, også om viktige og faglige ting, men i eit i eit anna miljø. – Konferansier Knut Arne Høyvik.

Ein fagleg og sosial møteplass for mannskapet. – Jon Grimstad, Strand Rederi

Fiskarkvelden er flott for fellesskapet. Fiskarar vert tiltrekt av det sosiale. – Vegard Løvik, Volstad

Ein artig kveld, god mat med masse smaksprøvar. – Robert Muren, Koralhav