Mare Safety seiler i medvind

Mare Safety seiler i medvind

Mare Safety feirer 20 år som bedrift og går inn i et nytt år med rekordstor ordrebok. Selskapet deltok på ÅKPs Scaleup program og de nøler ikke med å anbefale dette til andre.  

Flere nye kontrakter er signert og det kommer positive signaler fra markedet. Det er ikke rart at det er god stemning i Ulsteinvik-bedrifta Mare Safety om dagen. Våren 2019 deltok de i ÅKP Scaleup-program sammen med fem andre bedrifter og det har ifølge daglig leder Are Garshol vært svært nyttig.

Scaleup åpna øynene våre, og fikk oss til å tenke utenfor våre fire vegger. Vi arbeider nå med en ny forretningsidé som vi har stor tro på vil løfte oss videre. 

Mare Saftey har i mange år leverer redningsbåter med tilhørende davit, i tillegg til å være en komplett leverandør av bysser for større fartøy. Den siste tiden har de fått innpass i havvind-markedet og skal levere båter spesiallaget for personelltransport fra servicefartøy til vindmøller.  Gjennom ÅKP-systemet har de fått bistand til arbeidet med en prototype av et nytt produkt og har hatt stor nytte av hjelpen. 

Vi klarer nå å dra nytte av både virkemiddelapparatet og hele ÅKP-systemet, det er nytt for oss! Dette skaper konkrete resultat for oss som vil vise igjen både på topplinje og bunnlinje, sier Garshol. 

Det nye produktet som ble brukt som case i Scaleup-programmet er nå klart for uttesting med en pilotkunde. Underveis har de fått støtte av Miljøteknologi-ordningen og fått lån frå Innovasjon Norge. Prototypen ble først testet virtuelt i katapult-senteret Digicat, før det ble gjennomført fysiske tester i Stadt Towing Tank.  Garshol har stor tro på at dette kan bli en trendsetter i markedet.