– God hjelp fra ÅKP

– God hjelp fra ÅKP

Gründerne i bagID vil revolusjonere flybransjen med sin høyteknologiske bagasjetag.

Digital bagasjelapp

Øystein Tvedt, Jan Vidar Naalbandt og Øystein Aarsether har siden 2016 stått sammen om å utvikle et produkt de mener kan revolusjonere flybransjen: en høyteknologisk bagasjetag. Produktet er ikke designet bare for å se fint ut, og det skal løse et større problem enn at dagens papirlapper er miljøfiendtlige. 

– Den digitale bagasjelappen tåler røffe forhold, skjermen er ekstremt energieffektiv og sporingssystemet særdeles avansert 

Øystein Tvedt, bagID

Det overordnede målet er at bagasje i mye mindre grad skal kunne forsvinne under reise. Både flypassasjerer, flyselskaper og forsikringsselskaper viser interesse for bagID. 

Gode bidrag

Det var Jan Vidar som kom opp med idéen i 2016. Han fikk med seg sine to ungdomsskolekamerater, Øystein og Øystein, og sammen valgte de tre å henvende seg til hoppid.no som er Møre og Romsdal fylkeskommunes etablererveilednings-tjeneste som ÅKP drifter i sju kommuner på Sunnmøre. ÅKP hadde tro på idéen og gründerne fra starten av, og har videre spilt en viktig rolle også i utvikling av selskapet. 

– ÅKP fikk idéen på rett spor, bidro med økonomisk støtte, hjalp til med etablering av selskapet, veiledet oss i hvordan å gå frem for å skaffe investorer og har hele veien vært en god sparringspartner og til å stole på. 

Øystein fremhever ÅKPs rådgiver Håvar Risnes som en viktig støttespiller. Blant annet har Håvar fungert som rådgiver innad i styret til bagID. 

Lanseringsklare 

bagID teller nå åtte ansatte, til sammen fem årsverk, og det kommende året vil de bruke først og fremst til kommersialisering. – Vi har brukt tre år fra idé til ferdig produkt. Nå som vi har blitt godt kjent med flybransjen, fått innpass, satt oss inn i lover og regelverk og sitter med et velutviklet, godt produkt i hendene, er vi klare for å kommersialisere det, sier Tvedt. Han avslører at de blant annet nylig har ansatt en selger på heltid. Dette kommende året blir veldig spennende, smiler han. 

Om bagID

bagID har fått støtte av hoppid.no, Innovasjon Norge og har siden 2017 vært inkubatorbedrift hos ÅKP. De har vært tett knyttet til miljøet på Campus Ålesund, noe som gir gode synergier. Et eksempel er nettverk og kontaktflatene mot NTNU. Ashan Mafaz (På bildet sammen med gründer Øystein Tvedt) er masterstudent ved NTNU og nå også deltidsansatt som programmerer hos bagID.